has mo spagheta


Hai sa gătim paste azi.Paste cu praz și carnați proaspeți.Lejer,nu?

Io am gătit asta ieri pentru 3 persoane și am folosit următoarele:

5 carnați proaspeți

un praz(doar partea alba)

o ceapa roșie

ulei de măsline

piper

apa cu sare

pasta scurta

aragaz

tigaie de ceramica

multa,multa dragoste.

Proces tehnologic:

Se ia prazul și ceapa și se taie ca în fig.1.a

fig.1.a

Într-o tigaie de ceramica(care e avut și are sau care ii trimite neamurili din Italia)se pun 2-3 linguri de untdelemn de măsline(care e avut și are sau care ii trimite neamurili din Italia).Se arunca înăuntrul ei mai sus numitele praz și ceapa roșie ca în fig.1.b și se procede la călirea lor.

fig.1.b

Intre timp se executa o operațiune specific romanească și anume belirea carnatului.Mai pe scurt se scoate mațu’ și se bucățelește ca în fig.1.c si fig.1.c’

fig.1.c

fig.1.c'

In momentul în care ceapa și prazul s-au înmuiat puțin se adaugă peste bucatelele de carnat pentru a se pârpăli împreuna.Cei mai înceți la minte pot vedea procedeul în fig.1.d

fig.1.d

Dupa 4-5 minute,timp în care carnea se prăjește puțin(fapt indicat prin întunecarea la culoare),se adaugă pasta de tomate și puțin piper negru. Nu recomand adăugarea sării  deoarece carnații proaspeți(cel puțin în Italia)conțin din abundenta. De aici și denumirea de salcicea……..sale e ciccea……..sare și carne.Executata aceasta operațiune,ar trebui sa aveți ceva asemănător cu fig.1.e.

fig.1.e

De aici încolo e simplu:focu’ mic și capacu’ pe tigaie pentru 18 minute.Pe ochiul alăturat(pentru cei avuți care au sau care i-au trimis neamurili aragaz din Italia)puteți pune o oala cu apa la fiert pentru paste.Cea mai indicata e pasta scurta cunoscuta și sub numele de penne rigate.Am încercat sa le descriu cum m-am priceput mai bine în fig.1.f

fig.1.f

Ce puteți face în cele 18 minute?Eu personal ma dedau la activități relaxante ca în fig.1.g,fig.1.h,fig.1.j sau yantzII pe telefon.

fig.1.g

 

fig.1.g.h.j

Daca nu le aveți cu astea(activitatile recreaționale enumerate mai sus)puteți sa dați prin borta mica de la răzătoare niște parmezan.Presimt io ca o sa va trebuiască.Haideți sa presupunem ca au trecut cele 18 minute și ca pastele sunt fierte(dacă ziceți ca nu știți sa fierbeți pasta o sa pun un blog separat mâine).Scoateți 3 farfurii artizanale pictate de mana(care sunteți avuți și ați fost la Napoli sa va cumpărați sau care v-au trimis neamurili din Italia)si le umpleți pana la refuz(daca va e foame tare).

Pro tip:cu treaba asta merge vinu’ roșu de chianti.

Daca ați făcut întocmai cum am zis eu ar trebui sa aveți în prima faza un rezultat ca cel arătat în fig.1.k,iar după aproximativ 25 minute ceva asemănător cu fig.1.l

fig.1.k

fig.1.l

Ultimu’ la masa spala vasele.

Anunțuri

Despre allmostakillah

i hate stupid animals,such as:humans,unicorns and dolphins
Acest articol a fost publicat în pali-v-ar foamea și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la has mo spagheta

  1. julika zice:

    ioioioioi,io sunt fan de paste in orice forma si fel.da` intreb numa`: de ce trebe belit carnatu`?nu merge nebelit?

  2. Pandora's box zice:

    Din ce in ce mai bine kilare…ma abonez la revista ta 😉
    Tzucuteash :*

  3. eu zice:

    in primu rand sper ca nu-ti cade parul,si apoi cred ca e o bunatate …arata f bine….mai bine te-ai face bucatar sef….

  4. eu zice:

    in primul rand sper ca nu-ti cade parul,apoi arata f bine…chiar delicios..mai bine te-ai face bucatar sef…

  5. inahinah zice:

    ce al dracu esti:) pentru cei mai inceti la minte dam cu incetinitoru…sa-i distrugem la salivare total.
    p.s. cre’ ca sunt buuuuuuuuune, buuuuuuuuuune, buuuuuuuuuuune.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s